NATO kuvvetlerinin domuz eti Pakistan'dan

NATO kuvvetlerinin domuz eti Pakistan'dan

Pakistan'ın Afganistan'daki NATO güçlerine geçtiğimiz yıl 2.8 milyon dolar değerinde domuz eti ihraç ettiği ortaya çıktı.

Domuz yetiştirilmesi, domuz eti yenilmesi, satılması ve dağıtılması yasak olan Pakistan'da başka ülkelere yapılan domuz eti ihracatı şaşırtıcı rakamlara ulaştı.

Pakistan Devlet Bankası (SBP) tarafından açıklanan verilere göre, 2016 mali yılının dokuz aylık döneminde Pakistan'dan diğer ülkelere 2.8 milyon dolar değerinde dondurulmuş veya taze domuz eti ihracatı yapıldı. 2017 mali yılının aynı döneminde ise domuz eti ihracatıdan elde edilen gelirin 447 bin dolar olduğu bildirildi.

NATO kuvvetlerine gönderiliyor

Pakistan'ın ihraç ettiği domuz etlerinin tamamına yakını komşu ülke Afganistan'a gidiyor. Toplamda 2.8 milyon dolarlık domuz eti ihracatının yapıldığı 2016 mali yılında, 2.4 milyon dolarlık bölümü sadece Afganistan'a yapılan ihracat oluşturuyor. 2017 mali yılında da Pakistan'dan başka ülkelere yapılan domuz eti ihracatında Afganistan en önemli alıcı olarak kaldı.

Sektör temsilcileri, Pakistan'dan Afganistan'a gönderilen domuz etlerinin ülkede bulunan 13 bin NATO askeri tarafından tüketildiğini belirtiyor. NATO kuvvetleri, 2015 yılında başlatılan yeni misyon doğrultusunda Afgan güvenlik güçlerine eğitim, danışmanlık ve destek hizmetleri veriyor.

"Gizli domuz çiftlikleri var"

Pakistan'ın Murre, Eyubiye, Azad Keşmir ve İslamabad şehirlerindeki milli parklarda çok sayıda Avrasya yaban domuzu koruma altına alınmış durumda. Ancak Amerikalılar ve diğer Müslüman olmayan kişilerin yaban domuzu eti tüketmemesi ülkede gizli domuz çiftlikleri olduğunu gösteriyor.

Yerel kaynaklar, binlerce ton domuz etinin düzenli olarak Ravalpindi'den Lahor'a getirildiğini, yetkililerin durumdan haberdar olmasına rağmen herhangi engelleme girişiminde bulunmadıklarını söyledi.

Pakistan Et İhracatçıları Birliği, hiçbir üyelerinin domuz eti ticaretine karışmadığını savundu.

Kaynak: Mepa Mews

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.