"NATO Rusya ile savaşa hazırlanıyor"

"NATO Rusya ile savaşa hazırlanıyor"

Rusya, NATO'nun sınırlarında gerçekleştirdiği tatbikatın "Rusya ile çatışmaya hazırlık" olduğunu savundu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cumartesi günü yaptığı açıklamada, NATO'nun Rusya sınırları yakınında dört ay süren ve "Steadfast Defender" (Kararlı Savunucu) olarak bilinen askeri tatbikatının, ittifakın Rusya ile olası bir çatışmaya hazırlandığının kanıtı olduğunu söyledi.

Sözcü Maria Zakharova, NATO'nun bu hafta Rusya'nın üye ülkelere hibrid saldırılar düzenlediği yönündeki suçlamalarını reddederek, bunun insanları ittifakın faaliyetlerinden uzaklaştırmayı amaçlayan yanıltıcı bir yanlış bilgilendirme" olduğunu savundu.

Yaptığı açıklamada Zakharova Ukrayna'yı silah, istihbarat ve finansmanla destekleyerek Rusya ile hibrid bir savaş yürütenin NATO olduğunu ifade etti.

Zakharova "Şu anda NATO'nun Soğuk Savaş'tan bu yana gerçekleştirdiği en büyük tatbikat olan Steadfast Defender Rusya sınırları yakınında yapılıyor. Senaryolarına göre, koalisyonun Rusya'ya karşı eylemleri hibrid ve konvansiyonel silahlar da dahil olmak üzere tüm enstrümanlar kullanılarak deneniyor. NATO'nun bizimle potansiyel bir çatışmaya ciddi bir şekilde hazırlandığını kabul etmek zorundayız." ifadelerini kullandı.

Rusya ile Batı arasındaki ilişkiler, Rusya'nın 2022 yılında Ukrayna'da işgale başlamasının ardından son on yılların en gergin dönemini yaşıyor.

Ocak ayında tatbikatın başladığını duyuran NATO, tatbikata 90 bin askerin katılacağını ve tatbikat kapsamında, bir çatışmanın alevlenmesi halinde ABD birliklerinin Rusya sınırındaki ülkelerde ve ittifakın doğu kanadında Avrupalı müttefikleri nasıl takviye edebileceğinin provasını yapacaklarını ifade ediyor. NATO'nun Soğuk Savaş'tan bu yana gerçekleştirdiği en büyük tatbikat olan bu tatbikat Mayıs ayına kadar devam edecek.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum