NATO: Taliban İçin İyi Bir Yıldı

NATO: Taliban İçin İyi Bir Yıldı

NATO'nun Afganistan'daki sorumlusu General Cleveland, 2015'in değerledirmesine ilişkin yaptığı açıklamada 'Taliban için iyi bir yıldı' dedi.

NATO'nun Afganistan'daki Kararlı Destek Misyonu Sözcüsü General Cleveland, geçtiğimiz yılın Afgan güvenlik güçleri için zorluklarla dolu olduğuna işaret ederek, "2015 Taliban için daha iyi bir yıldı" yorumunda bulundu.

Timetürk'ün haberine göre, video konferans yöntemiyle Pentagon'a bağlanarak basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan  Charles Cleveland, geçtiğimiz yıl Afganistan'da yaşananların Afgan güçlerinden ziyade Afgan Talibanı'nın mevzi kazanmasına yardımcı olduğuna işaret ederek, "Sanıyorum 2015, Afganistan güvenlik güçleri için zor, Taliban için daha iyi bir yıldı" ifadelerini kullandı. 

 


Kararlı Destek Misyonu Sözcüsü General Charles Cleveland

ABD'nin insansız hava aracı saldırısı sonucu öldürülen Taliban lideri Molla Ahtar Mansur'un yerine geçen Haybatullah Akundzade ile ilgili ilk kez değerlendirme yapan General Cleveland, yeni Taliban lideri ile Afganistan yönetimi arasında kısa vadede bir müzakere imkanı görmediğini belirtti.

Afganistan'daki Taliban örgütünün şu anda 8 ila 10 bölgeyi kontrolü altında tuttuğunu dile getiren General Cleveland, örgütün birçok bölgede operasyon yapabilme kabiliyetine de sahip olduğunu vurguladı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.