NATO: Türkiye'nin endişeleri önemli

NATO: Türkiye'nin endişeleri önemli

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın savunma ittifakına üyelik teklifleriyle ilgili endişelerini kabul etti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın savunma ittifakına üyelik teklifleriyle ilgili endişelerini kabul ederek, Türkiye'nin "önemli bir NATO müttefiki" olduğunu yineledi.

Stoltenberg, İsviçre'nin Davos kentinde düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda yaptığı konuşmada, "Türkiye'nin gündeme getirdiği endişeleri ele almanın öneminin de farkındayım" dedi.

Türkiye'nin "IŞİD ile mücadelede kilit rol oynayan" ve "tüm İttifak için önemli" olan "stratejik bir coğrafi konuma" sahip "önemli bir müttefik" olduğunu söyleyen Stoltenberg, "Başka hiçbir NATO müttefiki Türkiye'den daha fazla terör saldırısı yaşamamıştır. Oturup ileriye doğru bir yol bulmalıyız” diye konuştu.

Kaynak: NTV

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.