NATO ülkeleri Ukrayna'ya silah sevkiyatı imkanını yitiriyor

NATO ülkeleri Ukrayna'ya silah sevkiyatı imkanını yitiriyor

NATO üyesi 20 ülkenin Ukrayna'ya daha fazla silah tedarik etme imkanını yitirdiği belirtildi.

New York Times (NYT), Kuzey Atlantik İttifakı'ndan bir kaynağa dayandırdığı haberinde, 30 NATO ülkesinden 20'sinin Ukrayna'ya silah sevkiyatı konusundaki tüm imkanlarını yitirdiklerini, geri kalan 10 ülkenin silah gönderebilecek kapasiteyi koruduğunu ifade etti.

Özellikle büyük ülkelerin Ukrayna'ya silah gönderebileceğini kaydeden kaynak, bu ülkeler arasında Fransa, Almanya, İtalya ve Hollanda'yı saydı.

Halihazırda 30 üyesi bulunan NATO'nun İsveç ve Finlandiya'nın da katılımıyla 32 üye sayısına ulaşması bekleniyor.

Rus işgali süreciyle Ukrayna'ya ABD ve diğer NATO üyesi ülkeler tarafından yapılan yoğun silah ve mühimmat sevkiyatları halen devam ediyor.

Ukrayna'nın Rusya işgaline karşı etkili bir savunma gerçekleştirebilmesinin en önemli nedenleri arasında yapılan bu silah ve mühimmat yardımları gösteriliyor.

Ancak yardımı yapan ülkelerin silah stoklarındaki azalma nedeniyle bu yardımları belli süreliğine askıya alması gündemde.

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.