NATO üyeliği Türkiye'ye bağlı olan İsveç PKK'lıları yargılamaya başladı

NATO üyeliği Türkiye'ye bağlı olan İsveç PKK'lıları yargılamaya başladı

İsveç'te Stockholm Bölge Mahkemesi, "PKK’ya finansman sağlamakla suçlanan" bir kişiyi 4 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

İsveç'te bir mahkeme bugün, "PKK’ya finansman sağlayan" bir kişiyi suçlu buldu.

Stockholm Bölge Mahkemesi, 41 yaşındaki Yahya Güngör'ü "silahla suç işlemek, gasp ve terörizmi finanse etmek" suçlarından 4 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

Bölge mahkemesinin yargıcı Mans Wigen, Güngör'ün Stockholm'deki bir Kürt işadamına PKK'ya para ödemesi için silah zoruyla baskı yapmaya çalıştığını söyledi.

Wigen yaptığı açıklamada, "Şantaj girişimi, PKK'nın Avrupa'da yürüttüğü kapsamlı bir bağış toplama faaliyeti çerçevesinde, yani gasp yoluyla gerçekleşmiştir" dedi.

Kararda ayrıca, "Bu kişi İsveç'ten sınır dışı edilmeli ve zaman sınırı olmaksızın ülkeye dönmesi yasaklanmalıdır" denildi.

Reuters haber ajansı, kararın kritik bir zamanda verildiğine dikkat çekerek, Türkiye, İsveç ve Finlandiya heyetlerinin bugün Brüksel’de yapacağı toplantıyı hatırlattı.

İsveç gelecek hafta Litvanya’da yapılacak NATO zirvesi öncesi ittifaka üye olmak istiyor. Ancak NATO üyeleri Türkiye ile Macaristan, İsveç’in ittifaka katılmasına henüz yeşil ışık yakmadı.

Ankara Stockholm’den terör örgütleri ve mensuplarına karşı daha sert tutum takınmasını ve terör örgütü üyelerini Türkiye’ye iade etmesini istiyor.

Kaynak: VOA Türkçe

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.