Nebati: Ekonomimiz çok şükür sağlıklı ve sağlam

Nebati: Ekonomimiz çok şükür sağlıklı ve sağlam

Ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Nebati, "İçinde bulunduğumuz yılın ikinci çeyreğine ilişkin göstergeler güçlü ve dengeli büyümeye işaret ediyor" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Yüz Yüze 100 Gün” programı kapsamında Ümraniye’de STK Temsilcileri, Vakıf ve Dernek Başkanları, İş İnsanları, Kanaat Önderleri ile Buluşma ve İstişare Toplantısı'nda konuştu.

Bakan Nebati, "Hemen her ay Cumhuriyet tarihimizin yeni ihracat rekorlarını kırmayı sürdürüyoruz" diye konuştu. Bakan Nebati, "Tablo apaçık ortada. Tüm küresel olumsuzluklara rağmen üretimde, büyümede, istihdam ve ihracat artışında Türkiye adeta tam yol ilerliyor. Ekonomimiz çok şükür sağlıklı ve sağlam" ifadelerini kullandı.

Nebati'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"İçinde bulunduğumuz yılın ikinci çeyreğine ilişkin göstergeler güçlü ve dengeli büyümeye işaret ediyor.

"Salgının en şiddetli dönemine kıyasla yaklaşık 5,5 milyon kişilik bir istihdam artışı kaydederek 2022 yılı Haziran itibarıyla toplam istihdamımız 30,9 milyon kişiye yükseldi.

"İhracattaki güçlü performansımız 2022 yılında devam etmiş, 250 milyar dolar sınırına dayanmıştır. Hemen her ay Cumhuriyet tarihimizin yeni ihracat rekorlarını kırmayı sürdürüyoruz.

"Ülkemiz turizm gelirlerindeki toparlanma bakımından da diğer ülkelerden pozitif ayrışmış, Rusya-Ukrayna Savaşına rağmen güçlü bir performans sergilemeye devam edebilmiştir.

"Tablo apaçık ortada. Tüm küresel olumsuzluklara rağmen üretimde, büyümede, istihdam ve ihracat artışında Türkiye adeta tam yol ilerliyor. Ekonomimiz çok şükür sağlıklı ve sağlam.

"Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğiyle yakın dönemde ülkemiz adeta bir enerji seferberliği ilan etmiş durumdadır. Akkuyu Santrali, Karadeniz Doğalgazı, yenilenebilir enerji yatırımlarına ek olarak dün itibarıyla Abdülhamid Han sondaj gemimiz de devreye alınmıştır.

"Hızlı fiyat artışları karşısında insanımızın ne tür sıkıntılar yaşadığının farkındayız. Öte yandan emin olduğumuz bir şey var ki AK Parti İktidarı olarak bugüne kadar milletimizin sayısız sorununu çözmeyi nasıl biz başardıysak, enflasyonu da aynı kararlılıkla yine biz yeneceğiz.

"Yüksek oranda artan enerji maliyetlerinin hanehalkı ile sanayicilerimize asgari düzeyde yansıması için bu maliyetleri sübvanse ediyoruz. Doğalgazda bu sübvansiyon oranı evsel kullanımda %80’li seviyeleri aşmış durumda.

"Enflasyonla mücadeleye yönelik gerçekleştirdiğimiz vergi indirimleri ve düzenlemelerle birlikte 2021 yılında 154 milyar lira vergi gelirinden vazgeçmiştik. Bu yıl da aldığımız ilave tedbirlerle 251 milyar lira vergi gelirinden feragat ediyoruz.

"Her ne kadar enflasyon bugün ülkemizde yüksek seyretse de pandemi dönemi ve sonrasında insanımızı işsizlik sorununa terk etmeyen iktidarımız, kuzeyimizde baş gösteren savaşla birlikte artan enflasyonist baskı karşısında da vatandaşlarımızı asla yalnız ve çaresiz bırakmamıştır."

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum