Nebati: Gelişmiş ekonomilerde sanayi üretimi hız kesti, Türkiye güçlü bir artış gösterdi

Nebati: Gelişmiş ekonomilerde sanayi üretimi hız kesti, Türkiye güçlü bir artış gösterdi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati "Dünyanın gelişmiş ekonomilerinde sanayi üretimi hız keserken, Türkiye'de ise sanayi üretimi Ekim ayı itibarıyla hem aylık hem de yıllık bazda güçlü bir artış göstermiştir" ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye'nin sanayi üretimi hakkında açıklamalarda bulundu.

Durgunluk riski ile karşı karşıya olan dünyanın gelişmiş ekonomilerinde sanayi üretiminin hız kestiğini belirten Nebati, Türkiye'de sanayi üretiminin ekim ayı itibarıyla hem aylık hem de yıllık bazda güçlü bir artış gösterdiğini söyledi.

Bakan Nebati "Ekim ayı; ara malında, dayanıklı tüketim malında, sermaye malında üretimin güçlendiği bir ay olurken yerli üretimi ve ihracatı önceleyen politikalarımız çerçevesinde sanayide çarklar hızla dönmeye devam etmektedir. Dün verisi açıklanan istihdamdaki artışın ardından sanayi üretimindeki yükseliş, Türkiye Ekonomi Modelinin çıktılarını bizlere göstermeye devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayında sanayi üretim endeksinin geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,5 yükseldiğini açıklamıştı.

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.