Netanyahu 2 bine yakın Filistinliyi öldürükleri saldırıların 'başlangıç' olduğunu söyledi

Netanyahu 2 bine yakın Filistinliyi öldürükleri saldırıların 'başlangıç' olduğunu söyledi

İsrail Başbakanı Netanyahu, Gazze'ye şimdiye kadar düzenlenen saldırılar için "Bu, sadece başlangıç" dedi.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne beklenen kara operasyonu öncesinde Cuma akşamı televizyondan Ulusa Sesleniş konuşması yaptı.

Bir haftadır süren operasyonlara atıfla "Bu, sadece başlangıç. Bu savaşı hiç olmadığı kadar güçlü bir şekilde bitireceğiz" ifadelerini kullanan Netanyahu, operasyon için arkalarında güçlü bir uluslararası destek bulunduğunu ve "Hamas'ı yok edeceklerini" söyledi. Netanyahu, "Hamas'ı yok edecek ve kazanacağız ama bu, zaman alacak" diye konuştu.

Netanyahu'nun televizyon konuşmasını, Yahudilerin dinlenmek ve Tevrat okumakla geçirdikleri ve elektrikli aletler kullanmadıkları Şabat gününün başladığı Cuma akşam saatlerinde yapması dikkat çekti.

İsrail Başbakanı Netanyahu'un "başlangıç" olarak nitelediği saldırılarda Gazze'ye şimdiye kadar 614'ü çocuk, 370'i kadın 1900 kişi hayatını kaybetmişti.

Kaynak: DW Türkçe, Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.