Netanyahu: Adalet Divanı Gazze'deki saldırımızı durduramaz

Netanyahu: Adalet Divanı Gazze'deki saldırımızı durduramaz

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Uluslararası Adalet Divanı'nda görülen soykırım davasının İsrail'i durduramayacağını söyledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu 13 Ocak günü yaptığı açıklamada "İsrail'in Gazze'de zafer kazanmasını kimsenin engelleyemeyeceğini" söyledi.

Netanyahu Lahey'deki Uluslararası Adalet Divanı'nda görülen davanın da kendilerini durduramayacağını belirtti.

Netanyahu "Kimse bizi durduramayacak. Ne Lahey ne şer ekseni ne de başka bir kimse. Zafere kadar devam etmemiz gerekiyor ve bunu yapacağız." ifadelerini kullandı.

Gazze'de Hamas'a bağlı askeri taburların çoğunu ortadan kaldırdıklarını iddia eden Netanyahu, buna rağmen Gazze'nin kuzeyinde yerlerinden edilenlerin yakın zamanda evlerine geri dönemeyeceklerini söyledi.

Netanyahu, "Uluslararası bir yasa var ve bu yasa basit bir şey söylüyor: bir nüfusu yerinden edersiniz ve tehlike var olduğu sürece geri dönmesine izin vermezsiniz." şeklinde konuştu.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
4 Yorum