Netanyahu: Ali Laricani'yi öldürdük

Netanyahu: Ali Laricani'yi öldürdük

Netanyahu, İran Ulusal Güvenlik Şefi Ali Laricani’nin öldürülmesinin İran halkına yönetimi değiştirme fırsatı sunacağını söyledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Ali Laricani’nin öldürülmesinin "İran halkına yönetimi değiştirme fırsatı sunmayı amaçladığını" söyledi.

Netanyahu, televizyondan yayımlanan açıklamasında Laricani’yi “İran’ı fiilen yöneten güçlerden biri” olarak nitelendirerek, operasyonun "İran’daki dini yönetimin zayıflatılmasına yönelik olduğunu" savundu.

İran’daki yönetimin devrilmesinin kısa sürede gerçekleşmeyeceğini belirten Netanyahu, İsrail’in baskıyı sürdürmesi halinde İran halkının “kendi kaderini eline alma fırsatı bulacağını” ifade etti.

İsrail Savunma Bakanı Israel Katz da Laricani ile iç güvenlikte önemli rol oynayan Besic milislerinin lideri Gulamrıza Süleymani’nin öldürüldüğünü iddia etti.

Başbakanlık ofisi, Netanyahu’nun “İran rejiminin üst düzey yetkililerinin ortadan kaldırılması” talimatı verdiğini açıkladı.

İran makamları söz konusu iddialara ilişkin henüz resmi bir açıklama yapmadı. İran devlet medyası ise Laricani’ye ait olduğu belirtilen, ABD saldırısında hayatını kaybeden denizciler için yazılmış bir mesaj yayımladı.

Laricani’nin ölümü doğrulanırsa, bu ABD ve İsrail’in 28 Şubat’ta başlatılan saldırılarda ölen lider Ali Hamaney’den sonra en üst düzey İranlı yetkilinin ölümü olacak.

Kaynak: Mepa News

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.