Netanyahu Biden'ı yalanladı: "Filistin devletine yer yok"

Netanyahu Biden'ı yalanladı: "Filistin devletine yer yok"

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD'nin "iki devletli çözüm" önerisine bir kez daha karşı çıktı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesinin ardından, iki devletli çözüm önerilerine karşı olduğunu bir kez daha yineledi.

Geçtiğimiz gün ABD Başkanı Joe Biden ile yaklaşık bir ay aradan sonra tekrar görüşen Netanyahu, Biden'ın "iki devletli çözüm" önerilerini geri çevirdi.

Netanyahu'nun ABD'nin İsrail'e olan koşulsuz desteğine rağmen kamuoyu karşısında ABD'nin önerilerini ısrarla reddetmesi dikkat çekti.

Netanyahu'nun Biden ile yaptığı telefon görüşmesinde "İsrail'in güvenlik ihtiyaçlarının bir Filistin devletine yer bırakmadığını söylediği" belirtildi.

İsrail Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Başbakan Netanyahu, Başkan Biden ile yaptığı görüşmede, Hamas'ın yok edilmesinden sonra Gazze'nin İsrail için bir tehdit oluşturmamasını sağlamak için İsrail'in Gazze üzerindeki güvenlik kontrolünü elinde tutması gerektiği yönündeki politikasını yineledi. Bu Filistin egemenliği talebiyle çelişen bir gerekliliktir."

Söz konusu açıklamadan kısa bir süre önce Biden "Netanyahu iktidardayken bağımsız bir Filistin'in kurulmasının mümkün olduğuna inandığını" söylemişti.

Böylece Biden'ın sözlerinden kısa bir süre sonra İsrail Biden'ı yalanlamış oldu.

İki devlet arasında son dönemde "iki devletli çözüm" konusundaki ihtilafların arttığı göze çarpıyor. Buna karşın ABD'nin İsrail'e olan koşulsuz desteği sürüyor.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.