Netanyahu erken seçim öncesi 2 bakanı görevden aldı

Netanyahu erken seçim öncesi 2 bakanı görevden aldı

İsrail Başbakanı Netanyahu, erken seçim öncesi Eğitim Bakanı ile Adalet Bakanını görevden aldı.

Yedioth Ahronoth gazetesi, hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberde, seçimden birinci çıkan ancak koalisyon hükümeti kuramayıp erken seçim ilan etmek zorunda kalan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Nisan ayındaki seçimde halkın desteğini kaybettikleri gerekçesiyle Eğitim Bakanı Naftali Bennett ile Adalet Bakanı Ayelet Şaked'i görevden aldığını yazdı.

Adalet ve eğitim bakanlarının, seçimde halktan yeterli oyu alamaması nedeniyle içinde bulunulan hassas dönemde görevde kalmalarının mümkün olmadığı ifade edildi.

Barajı geçemediler

Her ikisi de aşırı sağcı, aşırı milliyetçi siyasi liderler olan Bennett ile Şaked'in Aralık 2018’de kurduğu Yeni Sağ isimli parti, 9 Nisan seçiminde yüzde 3.25'lik barajı geçememişti.

Netanyahu'nun yeni koalisyon hükümetini kuramaması üzerine 30 Mayıs'ta verilen kararla 17 Eylül'de yeniden erken seçime gidileceği duyuruldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.