Netanyahu Gazze-Mısır sınırına göz dikti, İran'a doğrudan saldırı tehdidinde bulundu

Netanyahu Gazze-Mısır sınırına göz dikti, İran'a doğrudan saldırı tehdidinde bulundu

Netanyahu Gazze ve diğer cephelerdeki savaşın aylarca süreceği öngörüsünde de bulundu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi ile Mısır arasındaki sınır bölgesinin İsrail'in kontrolü altında olması gerektiğini söylerken, Filistin bölgesindeki ve diğer bölgesel cephelerdeki savaşın aylarca devam edebileceği öngörüsünde bulundu.

Cumartesi günü İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları 13. haftasına girerken Netanyahu bir basın toplantısı düzenleyerek "Hamas'ı yok etme" ve "Gazze'de esir tutulan tüm İsraillileri evlerine getirme" sözünü yineledi.

Netanyahu, "Philadelphi Koridoru, ya da daha doğru bir ifadeyle Gazze’nin güneydeki bağlantı noktası bizim elimizde olmalı. Koridor kapatılmalıdır. Başka herhangi bir düzenlemenin aradığımız askerden arındırmayı sağlamayacağı açıktır" dedi.

Netanyahu ayrıca, "Savaş doruk noktasında. Tüm cephelerde savaşıyoruz. Zafere ulaşmak zaman alacak. İsrail Genelkurmay Başkanı'nın da söylediği gibi savaş aylarca devam edecek" dedi.

İran'ı tehdit etti

Netanyahu ayrıca İsrail-Lübnan sınırında neredeyse her gün yaşanan çatışmalar üzerine İran'a doğrudan saldırma tehdidinde de bulundu.

Netanyahu detay vermeden, "Hizbullah savaşı genişletirse, hayal bile edemeyeceği darbelere maruz kalacak ve İran da öyle" dedi.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları, Lübnan, Suriye, Irak ve Yemen'de İran’ın desteklediği diğer gruplarla artan gerilimlerin ortasında bölgesel bir çatışma endişesini de tetiklemeye devam ediyor.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik aralıksız bombardımanı ve kara işgali, çoğu kadın ve çocuk en az 21.672 kişinin ölümüne, binlercesinin de bombardımanlarda yerle bir olan binaların enkaz altında kalmasına neden oldu.

Askeri operasyon aynı zamanda kuşatma altındaki bölgenin 2.3 milyonluk nüfusunun neredeyse tamamını yerinden etti.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum