Netanyahu: Gazze'de ağır bir bedel ödüyoruz

Netanyahu: Gazze'de ağır bir bedel ödüyoruz

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi'ndeki savaşta ağır bir bedel ödemekte olduklarını ifade etti.

Gazze'de öldürülen İsrail askerlerinin sayısı her geçen gün artıyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Pazar günü yaptığı açıklamada İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşta "ağır bir bedel ödediğini" söyledi.

Cuma ve Pazar günleri arasında 14 İsrail askerinin öldürülmesinin ardından konuşan Netanyahu "Gazze'de çok zor geçen bir günün ardından zor bir sabah yaşıyoruz" dedi.

Netanyahu kabine toplantısını açarken "Bu savaş bize ağır bedeller ödetiyor ama savaşmaya devam etmekten başka seçeneğimiz yok. Tüm hükümet ve İsrail halkı, evimiz için savaşta şehit düşen kahramanların ailelerine taziyelerimizi iletiyor" şeklinde konuştu.

Cumartesi günü ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı telefon görüşmesine de değinen Netanyahu şunları söyledi:

"Biden'a ne kadar sürerse sürsün, tam zafer elde edene kadar savaşacağımızı söyledim. ABD bunu anlıyor. ABD'nin bölgede operasyon yapmamızı engellediği ve engellemekte olduğu yönünde haberler var. Bu doğru değil. İsrail egemen bir ülke. Savaşla ilgili kararlarımız dış baskılara değil, operasyonel değerlendirmelerimize dayanıyor."

İsrail'in askeri kayıplarının, Netanyahu'ya karşı öfkenin ve muhalefetin yeniden yükseldiği İsrail'de savaşa yönelik kamuoyu desteğini azaltacağı düşünülüyor.

Resmi rakamlara göre İsrail ordusu 7 Ekim'den bu yana 489 asker kaybetti.

Söz konusu rakamların gerçekte daha yüksek olduğu tahmin ediliyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum