Netanyahu: Nehirden denize tüm toprakları İsrail kontrol edecek

Netanyahu: Nehirden denize tüm toprakları İsrail kontrol edecek

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, savaşın ardından Gazze'de bir Filistin yönetimi kurulması konusunda ABD'nin açıklamalarına karşı çıktı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu dün yaptığı açıklamada ABD'nin "İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırısını azaltması" ve "savaş sonrasında bir Filistin devletinin kurulması yönünde adımlar atması" çağrılarını reddetti.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken geçtiğimiz gün, Filistin'in bağımsızlığına giden bir yol olmadan İsrail'in asla "gerçek bir güvenliğe sahip olamayacağını" ifade etmişti.

Ulusal televizyonda yayınlanan bir basın toplantısında konuşan Netanyahu "Hamas yok edilinceye ve tüm rehineler kurtarılıncaya kadar saldırıların durdurulmayacağını" söyledi.

"Bir Filistin devletinin varlığının İsrail'i tehlikeye atacağını" savunan Netanyahu, "nehirden denize kadar tüm toprakların İsrail kontrolünde olması gerektiğini" belirtti. Netanyahu, "Mutlak bir zaferden başka hiçbir şeyle yetinmeyeceğiz" dedi.

ABD yönetimi kısa bir süre sonra Netanyahu'nun açıklamasına yanıt verdi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Sözcüsü John Kirby, ABD'nin konuya ilişkin düşüncesinin Netanyahu'dan daha farklı olduğunu dile getirdi.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.