Netanyahu: Gazze'de sivil öldürmemeyi başaramadık

Netanyahu: Gazze'de sivil öldürmemeyi başaramadık

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'de katlettikleri siviller hakkında konuştu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Gazze Şeridi'ndeki operasyonlarda sivil kayıpları asgari seviyede tutmaya çalıştıklarını, ancak başarılı olamadıklarını" söyledi.

Amerikan CBS televizyonuna konuşan Netanyahu, "zarar görmemeleri için sivilleri çatışma bölgelerinden çıkarmak üzere her tür çabayı gösterdiklerini, ancak Hamas'ın da sivillerin zarar görmesi için elinden gelen her şeyi yaptığını" öne sürdü.

Çatışma bölgelerinden ayrılmaları için sivillere havadan broşürler attıklarını, cep telefonlarından aradıklarını belirten Netanyahu, "Her sivil ölüm bir trajedidir. Bu işi asgari sivil kayıpla bitirmeye çalışacağız. Yapmaya çalıştığımız bu. Asgari sivil kayıp. Ama maalesef bu konuda başarılı değiliz" dedi.

Netanyahu'nun açıklamalarına rağmen İsrail'in Gazze'de doğrudan sivil alanları hedef aldığı biliniyor.

İsrail'in doğrudan sivil yaşam alanlarını vurarak Gazze halkını tehcir etmeyi hedefleyen bir askeri doktrini olduğu ifade ediliyor.

Kaynak: DW Türkçe, Mepa News

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum