Netanyahu Hamas'ın ateşkes şartlarını reddedip, "savaşa devam" dedi

Netanyahu Hamas'ın ateşkes şartlarını reddedip, "savaşa devam" dedi

İsrail işgal güçleri Gazze'de sivilleri hedef alan saldırılarına devam ederken Netanyahu Hamas'ın ateşkes şartlarını reddettiğini açıkladı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Filistin topraklarındaki askeri harekâtın “kritik bir aşamaya” ulaştığında ısrar ederek, Hamas'ın ateşkes şartlarını reddederek Gazze'de kalan rehineleri kurtarma sözü verdi.

Gazze savaşına kalıcı bir son vermek isteyen Hamas'ın yeni ateşkes önerisini reddetmesinden bu yana ilk kez konuşan Netanyahu, “Hamas'ın dayatmalarına teslim olmadan rehinelerimizi eve getirebileceğimize inanıyorum” dedi ve ekledi:

“Operasyonun kritik bir aşamasındayız ve bu noktada kazanmak için sabır ve kararlılığa ihtiyacımız var.”

"Netanyahu'nun hiçbir planı yok"

Bu arada İsrailli bir grup Cumartesi günü Başbakan Binyamin Netanyahu'ya, savaşı sona erdirmek pahasına da olsa rehinelerin Gazze'den getirilmesi için bir anlaşma sağlaması çağrısında bulundu.

Rehineler ve Kayıp Aileleri Forumu yaptığı açıklamada, “Netanyahu'nun hiçbir planı yok. Bu gece ne yapılmaması gerektiğine dair bitmek bilmeyen konuşmalar duyduk. Başbakanımızdan ne yapılması gerektiğini duymak isteriz” ifadelerini kullandı

“Şu anda gerçekleştirilebilecek net, uygulanabilir ve acil bir çözüm var: Herkesi eve getirecek bir anlaşmaya varmak. Bu, çatışmayı durdurmak anlamına gelse bile.”

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.