Netanyahu İran'ın Ahvaz kentindeki saldırıyla ilgili konuştu

Netanyahu İran'ın Ahvaz kentindeki saldırıyla ilgili konuştu

İsrail Başbakanı Netanyahu, İran'ın Ahvaz kentinde gerçekleştirilen saldırıyı İsrail ile bağdaştırma çabalarının gülünç olduğunu söyledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu İran’ın Ahvaz şehrinde meydana gelen saldırıyı İsrail’e bağlama çabalarını ‘gülünç’ olarak nitelendirdi.

Başbakanlık ofisinden, İran’ın geçtiğimiz hafta Ahvaz’daki askeri geçit törenini hedef alan ‘saldırının arkasında ABD ve İsrail istihbaratının olduğunu iddiasına’ cevap niteliğinde açıklama yapıldı.

İran resmi televizyonu dün, Devrim Muhafızları’nın Suriye’nin Ebu Kemal şehrindeki bir takım noktaları 6 adet orta menzilli balistik füzeyle hedef aldığı bildirildi.

İran resmi televizyonunda füzelerin, 1980-88 yılları arasında yaşanan İran-Irak savaşının yıldönümü vesilesiyle Ahvaz’da düzenlenen askeri geçit törenini hedef alan saldırıya bir yanıt olduğu belirtildi.

“ABD ve İsrailli liderler ‘şiddetli ve yıkıcı’ cevabımızı beklesinler”

İran televizyonu, 24 Eylül’de Devrim Muhafızları Ordusu Komutan Yardımcısı General Hüseyin Selami’nin “ABD ve İsrailli liderler ‘şiddetli ve yıkıcı’ cevabımızı beklesinler” şeklindeki açıklamasını aktardı.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani geçtiğimiz hafta 73. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na katılmak üzere New York’a hareket etmeden önce yaptığı açıklamada, ABD ve desteklediği (adı açıklanmayan) ülkelerin saldırıyı kolaylaştırdığını söyledi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.