Netanyahu İsrail'de yeni hükümeti yıkmak istiyor: "Solculara karşı birleşelim"

Netanyahu İsrail'de yeni hükümeti yıkmak istiyor: "Solculara karşı birleşelim"

Netanyahu'suz hükümetin güvenoyu alması beklenirken Netanyahu yeni hükümeti solcu olarak vasıflayıp sağcılara birlik çağrısı yaptı.

Netanyahu'suz hükümet kurma girişiminin İsrail parlamentosu Knesset'te çoğunluğa ulaşması üzerine mevcut Başbakan Binyamin Netanyahu çalışmalara başladı.

Netanyahu, kurulması planlanan iktidarın sol bir iktidar olacağını iddia ederek, bunun ülkeye çok zararlı olacağını, İsrail'deki ve özellikle Knesset'teki sağcıların birleşmesi gerektiğini belirtti.

"Netanyahu durumu istismar ediyor"

İsrail'deki diğer politikacılar ise kurulması planlanan hükümetin başbakanı olması beklenen Yamina Partisi lideri Naftali Bennett'in en az Netanyahu kadar sağcı olduğuna dikkat çekiyor. Netanyahu, 12 yıllık iktidarını daha da uzatabilmek için sağ-sol kavgasını istismar etmeye çalışmakla suçlanıyor.

Netanyahu'suz koalisyonun güven oylamasından geçerek hükümeti kurmasına kesin gözüyle bakılırken bu hükümetin ne kadar süreceği oldukça tartışmalı bir konu. Hükümeti oluşturan 8 partili parçalı yapıyı sadece Netanyahu'ya olan tepki bir arada tutuyor. 

Bazı uzmanlar yeni hükümetin 1 senesini bile dolduramayabileceğini belirtiyor. Hükümetin bozulması durumunda Netanyahu'nun da yeni bir hükümet kurabilmesinin çok zor olması ve ülkenin yeniden erken seçime gitmesi bekleniyor. 

Son yıllarda siyasi istikrarsızlığa düşen İsrail'de Nisan 2019, Eylül 2019, Mart 2020 ve Mart 2021'de peş peşe erken genel seçimlere gidilmişti.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.