Netanyahu kabineyi kurmak için ek süre isteyecek

Netanyahu kabineyi kurmak için ek süre isteyecek

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun koalisyon hükümeti kurması için tanınan sürenin dolmasına günler kala Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin'den ek süre talep edeceği belirtildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun partisi Likud'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, İsrail Başbakanı yeni koalisyon hükümetini kurmak için kendisine tanınan sürenin dolacağı 14 Mayıs'tan önce Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin'den ek süre isteyecek.

Açıklamada, geçen hafta abluka altındaki Gazze Şeridi'nde artan gerginlik ve geçen ay Pesah Bayramı tatili nedeniyle Netanyahu'nun koalisyon görüşmelerini tamamlayamadığı ifade edildi.

İstenecek bu ek sürenin ardından Netanyahu'nun en geç 28 Mayıs'ta yeni koalisyon hükümetini kurması gerekiyor.

İsrail'de 9 Nisan'da yapılan genel seçimlerde Netanyahu'nun partisi az bir farkla yarışı önde tamamlayarak 120 sandalyeli meclise 35 milletvekili göndermiş, ancak tek başına iktidara gelebilmek için gerekli sayı olan 61'e ulaşamamıştı. Öte yandan Likud'un başını çektiği sağ partilerin meclisteki sandalye sayısı 65 olmuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.