Netanyahu: Refah saldırısının tarihini belirledik

Netanyahu: Refah saldırısının tarihini belirledik

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Refah bölgesine yönelik saldırının tarihini belirlediklerini ifade etti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail ordusunun Gazze Şeridi güneyindeki Refah bölgesine yönelik saldırı için tarihi belirlediğini açıkladı.

Netanyahu "Bu zafer Refah'a girmeyi ve oradaki terörist taburları ortadan kaldırmayı gerektiriyor. Bu gerçekleşecek, bir tarih var." ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller ise İsrail'in Joe Biden yönetimine Refah operasyonu için herhangi bir tarih vermediğini söyledi.

ABD ise Refah'a yönelik saldırıya karşı olduklarını vurgulamaya devam ediyor.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Kirby gazetecilere verdiği demeçte "Refah'ta büyük bir kara operasyonunu desteklemediğimizi sürekli olarak açıkladık. Ayrıca böyle büyük bir kara operasyonunun yakın olduğuna ya da bu birliklerin böyle bir operasyon için yeniden konumlandırıldığına dair herhangi bir işaret görmediğimizi de eklemek isterim." şeklinde konuştu..

Öte yandan, İsrail'in Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Tzachi Hanegbi'nin Biden yönetiminden yetkililerle görüşmek üzere Washington'a gitmesi bekleniyor.

Netanyahu konuyla ilgili ilk görüşmeyi iptal etmişti.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.