Netanyahu Refah'a yönelik saldırıda ısrarcı

Netanyahu Refah'a yönelik saldırıda ısrarcı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi güneyindeki Refah'a karşı saldırı başlatacakları yönündeki açıklamasını yineledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi güneyindeki Refah bölgesine yönelik saldırı konusunda yeni bir açıklama yaptı.

Netanyahu, Refah'a yönelik saldırıya başlanılması konusunda ısrarını yineleyerek, Refah da dahil olmak üzere tüm bölgede saldırıların devam edeceğini söyledi.

7 Mart günü askeri öğrencilerin mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada Netanyahu "Bize Refah'ta operasyon yapmamamızı söyleyenler savaşı kaybetmemizi söylüyor demektir ve böyle bir şey olmayacak." dedi.

Saldırıların durdurulması için uluslararası baskılar olduğuna dikkat çeken Netanyahu, bu baskılara karşı duracaklarını kaydetti:

"Uluslararası baskı var ve bu baskılar giderek artıyor. Ancak özellikle uluslararası baskı arttığında safları sıklaştırmalı. Savaşı durdurma girişimlerine karşı birlikte durmalıyız."

İsrail'in Gazze'de sivillerin sığındığı son bölge olan Refah'a saldırı düzenlemesi uzun süredir gündemde.

Bölgede İsrail saldırılarından kaçan 1.5 milyonu aşkın sivil yaşıyor.

İsrail'in başlatacağı saldırının bölgede insani krizi derinleştireceği belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.