Netanyahu'nun partisinden Erdoğan ve Hamaney'li seçim propagandası
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun partisi Likud, seçim kampanyası kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran lideri Mücteba Hamaney ve diğer isimlerin yer aldığı bir afiş kullandı.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun liderliğindeki Likud Partisi, yaklaşan seçimler öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran lideri Mücteba Hamaney, Hizbullah Genel Sekreteri Naim Kasım ve New York Belediye Başkanı Zohran Mamdani'nin yer aldığı tartışmalı bir seçim afişi hazırladı.
Likud tarafından hazırlanan afişte Erdoğan, Hamaney, Kasım ve Mamdani'nin fotoğrafları yan yana kullanılırken, üzerlerine "Netanyahu'nun kaybetmesini istiyorlar, onların kazanmasına izin vermeyin" ifadeleri yazıldı.
Afişin, sosyal medyada Kudüs'te bulunduğu öne sürülse de İsrail basınında yer alan bilgilere göre Tel Aviv'de, Ayalon Otoyolu'na bakan bir noktaya yerleştirildiği belirtildi.
Netanyahu da söz konusu afişin fotoğrafını sosyal medya hesabında paylaşarak "Onların kazanmasına izin vermeyin" mesajını verdi.
אל תתנו להם לנצח pic.twitter.com/JgvJXAPtia
— Benjamin Netanyahu - בנימין נתניהו (@netanyahu) August 16, 2026
İsrail'de seçim yarışı kızışıyor
Likud'un afiş kampanyası, İsrail'de 27 Ekim'de yapılması planlanan seçimler öncesinde siyasi rekabetin sertleştiği bir dönemde geldi.
Son anketlerde Gadi Eisenkot'un Yashar Partisi 24 sandalye ile önde bulunurken, Netanyahu'nun Likud'u 22 sandalye ile ikinci sırada yer alıyor. Naftali Bennett'in B'Yachad Partisi ise 15 sandalye ile üçüncü sırada bulunuyor.
Mevcut tablo, Netanyahu'nun yeniden hükümet kurabilmesi için yalnızca Likud'un sandalye sayısını artırmasının değil, muhalefetin hükümet kurmasını engelleyecek bir siyasi denge oluşturmasının da kritik olacağını gösteriyor.
Kaynak: Mepa News
