Netanyahu'nun yolsuzluk davası devam ediyor

Netanyahu'nun yolsuzluk davası devam ediyor

Başbakan Netanyahu, yasal suçlamalardan kurtulmak için yasaları lehine kullanmakla suçlanıyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'deki savaş nedeniyle ara verilen çok sayıda yolsuzluk suçlamasıyla uzun süredir devam eden davasına yeniden başlanacak.

İsrail basınında yer alan haberlere göre Kudüs'teki bir mahkeme, Netanyahu'ya yöneltilen çeşitli yolsuzluk suçlamalarına odaklanan davayı Pazartesi günü görmeye başlayacak. Dava, Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e saldırmasının ardından ülkenin adalet bakanının acil durum emri üzerine durdurulmuştu.

Netanyahu, 2019 yılında açılan ve Dava 1000, 2000 ve 4000 olarak bilinen üç davada dolandırıcılık, rüşvet ve güveni kötüye kullanmakla suçlanıyor.

1000 numaralı davada Başbakan, eşi Sara ile birlikte, Hollywood'un önde gelen yapımcılarından Arnon Milchan ve Avustralyalı milyarder işadamı James Packer'dan siyasi çıkar karşılığında şampanya ve puro gibi hediyeler almakla suçlanıyor.

Rüşvet suçlamaları 10 yıla kadar hapis ve/veya para cezasını gerektirmektedir. Dolandırıcılık ve görevi kötüye kullanma suçları ise üç yıla kadar hapis cezasını gerektiriyor.

Ancak İsrail'in en uzun süre görev yapan başbakanı Netanyahu, herhangi bir suç işlediğini reddediyor. ve kendisini görevden uzaklaştırmak için rakipleri ve medya tarafından siyasi olarak düzenlenmiş bir "cadı avının" kurbanı olduğunu iddia ediyor.

Mayıs 2020'de başlayan dava, savunma ve savcılık arasındaki anlaşmazlıklar ve koronavirüs pandemisi nedeniyle defalarca ertelendi.

Öte yandan Netanyahu, yasal suçlamalardan kurtulmak için yasaları lehine kullanmakla suçlanıyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.