Netanyahu'ya yolsuzluk koruması

Netanyahu'ya yolsuzluk koruması

''Bu yasa, politikacı ya da suç örgütlerinin elebaşlarının davaları gibi hassas soruşturmalara çok büyük zarar verecek.''

İsrail parlamentosu, polisin ele geçirdiği delilleri savcılığa götürmeden kamuoyuna açıklamasını engelleyen tasarıyı 54'e karşı 59 oyla kabul etti. Muhalifler yasanın yolsuzluk suçlamasıyla yüzleşen Başbakan Benyamin Netanyahu'yu korumak için hazırlandığını öne sürdü.

Polisin yetkilerini sınırlandırarak savcıları güçlendiren yasanın, halihazırda devam eden soruşturmalarda geçerli olmayacağı açıklandı. Euronews'in aktardığına göre hukuk profesörü Mordechai Kremnitzer, yasa tasarısı hakkındaki görüşlerini sert bir şekilde ifade etti:

"Bu yasa sadece anlamsız değil, aynı zamanda çok zararlı, çünkü bu tür davalarda polisin, kanıtın yeterli olup olmadığına karar verememesi dünyanın hiçbir yerinde kabul edilir gibi değil. Bu yasa, politikacı ya da suç örgütlerinin elebaşlarının davaları gibi hassas soruşturmalara çok büyük zarar verecek."

İsrail Başbakanı'nın bazı işadamlarından para aldığı, bir medya patronuyla kendi lehine yayın yapması için pazarlık yaptığı ve Almanya'dan alınan denizaltılarda adının yolsuzluğa karıştığı iddialarından sorgulanıyordu.

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de sokağa çıkan binlerce kişi 'Utanç Yürüyüşü' adıyla Cumartesi günleri düzenlenen protesto gösterilerileriyle 'Eve Git' ve 'Hapse Git' gibi sloganlar atarak Netanyahu'yu istifaya davet etmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.