'Netflix Türkiye'de yasaklanacak' iddiası

'Netflix Türkiye'de yasaklanacak' iddiası

AK Parti ile Netflix arasında sansür nedeniyle restleştme yaşandığı öne sürüldü.

Cüneyt Özdemir, AK Parti ve Netflix'in sansür nedeniyle restleştiğini öne sürerek, Türkiye'nin Netflix'i yasaklayabileceğini öne sürdü.

Özdemir, "AK Parti'nin eşcinsellik sansürüne Netflix rest çekti. Türkiye'de dizi çekimlerini durdurdu" ifadelerini kullandı.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı ise köşe yazısında Netflix’in bir Türk yapım şirketine ısmarladığı dizinin RTÜK müdahalesi sonucu iptal edildiğini yazdı. Basına yansıyan haberlere göre dizide eşcinsel bir çift yer alacaktı.

Bu gelişmelerin ardından Netflix Turkiye sosyal medyanın gündeminde yer alırken, Netflix'in Türkiye'den çekilme ihtimali üzerine tartışmalar yaşandı.

"Netflix rest çekti, Türkiye'de dizi çekimlerini durdurdu"

Gazeteci Cüneyt Özdemir Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Ak Partinin eşcinsellik sansürüne Netflix rest çekti. Türkiye'de dizi çekimlerini durdurdu. Sansürü kabul etmedi. Dünyada Netflix'i yasaklayan ilk ve tek ülke Türkiye mi olacak?" ifadelerine yer verdi.

ekran-resmi-2020-07-19-12-23-21.jpg

Özdemir, RTÜK ve Netflix arasında yaşananları YouTube kanalında açıklayacağını yazdı.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.