Nijerya: 14 bin 500'den fazla Boko Haram üyesi teslim oldu

Nijerya: 14 bin 500'den fazla Boko Haram üyesi teslim oldu

Batı Afrika ülkelerinden Nijerya'da Boko Haram üyesi 14 bin 500'den fazla savaşçının gönüllü olarak teslim olduğu açıklandı.

Batı Afrika ülkelerinden Nijerya'da Boko Haram üyesi 14 bin 500'den fazla savaşçının gönüllü teslim olduğu açıklandı.

Nijerya'da özellikler okul baskınları ve kız çocuklarının kaçırılması ile gündeme gelen Boko Haram üyelerinin teslim olmaya başladığı öne sürüldü.

Nijerya Devlet Başkanlığı Sözcüsü Garba Shehu, ülkede son zamanlarda örgütlerle mücadelede büyük başarı elde edildiğini belirterek "Son istatistikler, 14 bin 500'den fazla Boko Haram üyesinin gönüllü teslim olduğunu gösteriyor." dedi.

Ülkede kaydedilen ilerlemenin inkar edilmeyeceğini ifade eden Shehu, artan suç ve güvensizlik karşısında, hükümetin yeni toplum destekli polislik girişimi başlattığını kaydetti.

Son yıllarda düzenlenen operasyonlara rağmen örgüt, Afrika'nın en fazla nüfusuna sahip ülkesi Nijerya'da hala ciddi güvenlik sorunu oluşturuyor.

Nijerya'da 2000'li yılların başından beri varlık gösteren Boko Haram'ın 2009'dan bu yana düzenlediği kitlesel şiddet eylemlerinde 20 binden fazla kişi öldü.

Örgüt, 2015'ten bu yana ülkenin sınır komşuları Kamerun, Çad ve Nijer'de de saldırılar gerçekleştirdi. Örgütün Çad Gölü Havzası'ndaki saldırılarında en az 2 bin kişi hayatını kaybetti.

Kaynak: Euronews

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum