Nijerya açıklarında kaçırılan Türk gemisi Gabon'a demirledi

Nijerya açıklarında kaçırılan Türk gemisi Gabon'a demirledi

Nijerya açıklarında korsanlar tarafından kaçırılan Türk gemisinin Gabon'a demirlediği bildirildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Nijerya açıklarında bir Türk gemisine düzenlenen baskınla ilgili NTV'ye yaptığı açıklamada, "Biraz önce kaptanla görüştüm, gemi Gabon kara sularında. Gemi güvenli şekilde limana yanaşmak için bekliyor. Gabon'dan da teknik personel talebinde bulunduk. Gemi yanaşır yanaşmaz gerekli işlemleri yapacağız" dedi.

"Vatandaşların kurtarılması için koordineli görüşmeleri sürdürüyoruz" diyen Çavuşoğlu, "Korsanlar henüz geri dönüş sağlamadılar. Süreci yakından takip ediyoruz" ifadelerini kullandı ve ekledi:

"Kaptanın morali iyi, personel de iyi. Herhangi yaralanma veya başka bir durum yok. Vefat eden Azerbaycanlı kardeşimizin naaşı var, gemi yanaşır yanaşmaz gerekli işlemleri başlatacağız."

Sosyal medyada paylaşılan ve geminin 4'üncü kaptanı Furkan Yaren'e ait olduğu ifade edilen ses kaydında, Yaren'in, "Kör bir şekilde seyir yapıyorum. Tüm kabloları sökmüşler, hiçbir şey çalışmıyor, sadece radar çalışıyor. Rota verdiler, verdikleri rotada götürüyorum gemiyi" ifadeleri yer aldı.

Mozart adlı geminin ilerleyen saatlerde Gabon'un Gentil Limanı'na demirlediği bildirildi.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.