Nijerya'da çeteler köyleri basarak katliam yaptı: 38 ölü

Nijerya'da çeteler köyleri basarak katliam yaptı: 38 ölü

Nijerya'da hırsızlık çeteleri üç köyü basarak halkın sürülerini çaldı, 38 kişiyi katletti ve köyleri ateşe verdi.

Nijerya'nın kuzeyinde Müslüman çoğunluklu eyaletlerden Kuzey Kaduna'da birkaç komşu köyde katliam gerçekleştiği bildirildi. 

Yerel kaynakların aktardığına göre Kuzey Kaduna'da bulunan köyleri basan hırsızlık çeteleri toplamda 38 kişiyi katletti ve köylülerin sığırları başta olmak üzere varlıklarını çaldı, ardından da köyleri ateşe verdi.

Kaduna Eyaleti İçişleri Komiseri Samuel Aruwan saldırganların motosikletlerle baskını gerçekleştirdiğini belirterek saldırının amacının hırsızlık olduğunu tahmin ettiklerini söyledi. Saldırıya uğrayan köylerin isimlerinin Kauran Fava, Marke ve Riheya olduğunu açıkladı. Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammed Buhari de katliamı kınadığını bildirdi.

Nijerya'nın orta ve kuzeybatı kesimlerinde son dönemde özellikle hayvan sürülerini hedef alan yağma ve hırsızlık çetelerinin köylere saldırılarının arttığı gözlemleniyor. Kuzey Kaduna Eyaleti'nin ülkede bu tür saldırıların en çok yaşandığı eyalet olduğu, ardından da Güney Kaduna Eyaleti'nin geldiği belirtiliyor. Bölge halkı ise devlet güçlerini saldırılara karşı hiçbir şey yapmamakla suçluyor.

Geçtiğimiz günlerde bölgede hırsızlık çetelerine karşı etkisiz kaldığı için devleti protesto mitingi düzenlenmişti. Katliama dönüşen bu yağma olayının bölge halkının tepkisini daha da artıracağı tahmin ediliyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.