Nijerya'da ertelenen seçimler gerçekleştiriliyor: Halk sandık başında

Nijerya'da ertelenen seçimler gerçekleştiriliyor: Halk sandık başında

Afrika kıtasının en büyük ekonomisi Nijerya'da halk, ertelenen devlet başkanı ve parlamento seçimlerinde oylarını kullanmaya başladı.

Devlet başkanlığı yarışında, Tüm İlericiler Kongresi'nden (APC) mevcut Devlet Başkanı Muhammed Buhari ile ana muhalefetten Halkın Demokratik Partisi (PDP) adayı iş adamı Atiku Abubakar'ın ismi öne çıkıyor. Her iki ismin seçimlerde başa baş bir mücadele içerisinde olduğu belirtiliyor.

190 milyonu aşkın nüfusun yaşadığı Nijerya'da yaklaşık 72.8 milyon kayıtlı seçmen bulunuyor. Devlet başkanı seçiminde 73 aday, parlamento seçimlerinde ise 91 siyasi partiden 23 bin 316 aday yarışıyor. Parlamentoya 360 milletvekili seçilecek.

Halk, 36 eyalette kurulan 119 bin 973 sandıkta oylarını kullanıyor. Seçim sonuçları ise sandıkların kapatılmasından sonra iki gün içinde belli olacak. Yetkililer ülkenin kuzey doğusunda bulunan Maiduguri şehrinden patlama seslerinin geldiğini açıklarken, birçok seçmen sandık görevlilerinin zamanında gelmemesinden dolayı oy verme işlemlerinin geç başladığını ifade ediyor.

Yerel saatle sabah 8'de başlayacak oy verme işlemi öğlen 2'de son bulacak.

Nijerya Bağımsız Ulusal Seçim Komisyonu (INEC), 16 Şubat'ta düzenlenmesi planlanan devlet başkanı seçimini, oy kullanma işlemine saatler kala 'lojistik ve operasyonel' sorunlar gerekçesiyle bugüne ertelemişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.