Nijerya'da silahlı saldırı: 29 ölü

Nijerya'da silahlı saldırı: 29 ölü

Nijerya'nın kuzeyinde Müslümanların yoğun olarak yaşadığı Kaduna eyaletinde yaşanan silahlı saldırıda 29 kişinin öldüğü bildirildi.

Kaduna Eyaleti İç Güvenlik ve İçişleri Komiseri Samuel Aruwan tarafından yapılan açıklamada, silahlı kişilerin Kaduna eyaletine bağlı Zangon Kataf bölgesinin Ruji köyünde saldırı düzenlediği belirtildi.

Aruwan, saldırıda 29 kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda kişinin yaralandığını ifade etti.

Saldırıda çok sayıda evin de kundaklandığı bilgisini veren Aruwan, bölge sakinlerinin korkudan evlerini terk etmek zorunda kaldığını bildirdi.

Aruwan, bölgeye sevk edilen güvenlik güçlerinin silahlı kişilerle şiddetli çatışmaya girdiğini kaydederek, güçlerin güvenliği sağlamak için hala bölgede bulunduğunu belirtti.

Geçtiğimiz dönemde aynı bölgede hırsızlık çeteleri tarafından gerçekleştirilen baskınlarda çok sayıda köylü katledilmişti.

Bölgedeki köylere baskın düzenleyen çeteler genellikle halkın büyük ve küçük baş hayvanlarını çaldıktan sonra evlerini ateşe veriyor. Hırsızlığa karşı direnen köylüler ise çete mensuplarınca öldürülüyor.

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.