Nizami'nin İdamı Protesto Edildi

Nizami'nin İdamı Protesto Edildi

Bangladeş'te Cemaat-i İslami liderinin idam edilmesi Fatih'teki Saraçhane Parkı'nda AGD giyabi cenaze namazı kılınarak protesto edildi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Cemaat-i İslami Partisi Lideri Motiur Rahman Nizami'nin idam edilmesini protesto etti.

Saraçhane Parkı'nda bir araya gelen AGD üyesi grup, tekbir getirerek, "Kahrolsun katiller", "Cenk, cihad, şehadet", "Zalimler için yaşasın cehennem" sloganları attı. Grup adına basın açıklamasını okuyan AGD İstanbul Şube Başkanı Ali Uğur Bulut, Cemaat-i İslami Partisi Lideri Motiur Rahman Nizami hakkında 1971'deki bağımsızlık savaşı sırasında sözde "insanlığa karşı suç işlediği" gerekçesiyle verilen idam kararının infaz edildiğini hatırlattı.

Nizami'ye verilen idam cezasının hukuk dışı bir karar olduğunu belirten Bulut, mahkeme tarafından suçlu bulunan ve idam cezasına çarptırılan ilk kişinin Cemaat-i İslami Partisi'nden Abdülkelam Azad olduğunu, Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla ile Gulam Azam, Mir Kasım Ali ve Muhammed Kamaruzzaman gibi isimlere de aynı cezanın verildiğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.