Nükleer görüşmeler: Çin'den ABD'ye karşı İran'a destek

Nükleer görüşmeler: Çin'den ABD'ye karşı İran'a destek

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, İranlı mevkidaşıyla görüşmesinin ardından nükleer görüşmelerde ülkesinin ABD'ye karşı İran'a desteğini açıkladı.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ile İran ve ABD arasında devam eden nükleer müzakereler, ikili ilişkiler ve bölgesel gelişmeler konularında görüştü.

İran Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, iki bakanın görüşmesinde en çok "Kapsamlı Ortak Eylem Planı"nın (JCPOA) son durumunun tartışıldığı belirtildi.

JCPOA İran ile Batı arasındaki nükleer müzakerelerin resmi ismi olarak biliniyor.

Bu görüşme, ABD ve İsrail'in resmi görüşmelerinin ardından gerçekleştirildi. Söz konusu görüşmede ABD, İran'la nükleer anlaşma sağlanamaması durumunda bir askeri harekata girişilmesinin de karşı atılacak adımlar arasında olduğu tehdidinde bulunmuştu.

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, İran ve Avrupa Birliği arasındaki müzakerelerin olumlu ilerlediğini iddia ederek Çin'in bu gelişmeden memnun olduğunu belirtti.

Wang Yi, ABD-İran görüşmelerinin de aynı seyirde ilerlemesini umduklarını belirterek ABD'yi tek taraflı ve yasa dışı olarak İran'a yaptırım uygulamakla suçladı, nükleer görüşmelerde Çin'in ABD'ye karşı İran'a desteğini açıkladı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.