Nusra Cephesi: El Kaide İle Bağlarımızı Kopardık

Nusra Cephesi: El Kaide İle Bağlarımızı Kopardık

Nusra Cephesi'nin lideri Colani ilk kez yüzünü saklamadan kamera karşısına geçti ve "Suriye halkı için" El Kaide'den ayrıldıklarını açıkladı.

Nusra Cephesi lideri Ebu Muhammed Fatih el Cevlani, ilk defa yüzünü açık olarak gösterdiği bir video mesaj yayınladı ve örgütün Suriye halkının menfaatleri doğrultusunda El Kaide ile bağlarının koparıldığını açıkladı. Cevlani ayrıca, örgütün isminin Şam'ın Fethi Cephesi olarak değiştirildiğini de duyurdu. 

2014 yılında IŞİD'in kurulduğunu ilan eden Ebubekir el Bağdadi, Nusra Cephesi örgütünün de lağvedilerek kendilerine katıldığını açıklamıştı. Bu kararı kabul etmeyen Nusra Cephesi lideri el Cevlani, El Kaide'ye bağlığını duyurmuştu. El Kaide lideri Eymen ez Zevahiri ise grupların kendilerine olan bağlılıklarını açıkça ilan etmelerine karşı bir tutum sergilemiş, bu yıl içinde yayınladığı ses kaydında da Suriye'de muhalif gruplar arasındaki kurulacak bir birlikteliğin önemine vurgu yaparak, "örgütsel bağların mücahitlerin tek vücut olmasının önünde engel olmayacağını" ifade etmişti. 

El Kaide lideri Eymen Zevahiri'nin yardımcısı Ahmet Hasan Ebul Hayr'a  ait olduğu belirtilen ve bugün internette yayınlanan ses kaydında Ebul Hayr,  Nusra Cephesi'nin El Kaide'den ayrılmasına yeşil ışık yakmıştı. Ebul Hayr, Nusra  Cephesi üyelerine, Müslümanların ve Şam'daki cihadın yararına nasıl hareket  edilmesi gerekiyorsa o yönde hareket edilmesini tavsiye etmişti.

Mepanews.com Suriye’nin önemli direniş gruplarından biri olan Nusra Cephesi liderinin konuşmasını siz değerli okurları için tercüme etti:

Bismilllahirrahmanirrahim

Hamd Alemlerin Rabbi Olan Allah’adır. En güzel salat ve selamlar Nebimiz Muhammed (sas) üzerine, onun ashabına ve ailesine olsun. 

Dünyanın her bölgesindeki Müslüman kardeşlerimiz ve değerli Şam halkı. Allah’ın selamı rahmeti ve bereketi üzerinize olsun. Genel olarak El Kaide’nin komuta kademesindeki liderlerine özelde ise El Kaide lideri Dr. Eymen el Zevahiri ve yardımcısı Şeyh Ahmed Hasan Ebu’l- Hayr’a Suriye halkının mücadelesini öncelemeleri ve ve genel olarak cihadın maslahatını gözetmeleri nedeniyle teşekkür ediyoruz.  Bu duruş ki tarih sayfalarına nurdan harflerle yazılacaktır. Onların İslâm’ın maslahatlarını örgütsel maslahatlerden üstün tutma yönündeki örneklikleri hep yaşayacak. Bu duruşları ayrıca Usame bin Ladin’in “ümmetin çıkarları devletinkinden, devletin çıkarları herhangi bir cemaatin çıkarlarından ve herhangi bir cemaatin çıkarları da herhangi bir ferdin çıkarlarından önemlidir” yönündeki beyanını da pratiğe dökmüş oluyorlar. Bizler Nusra Cephesi olarak açıklamanın başında ismi geçen liderliğin görüşlerine uygun olarak ve Suriye halkının ve cihadın maslahatlarını gözeterek, herhangi bir dini sabiteden ve prensipten de ödün vermeden insanların üzerindeki yükü hafifletmek amacıyla ve her zaman devam ettireceğimiz Şam direnişimizi korumak ve sürdürmek için, diğer muhalif gruplarla aramızdaki mesafeyi azaltmak, Suriye halkının gücünü birleştirecek bir Şura etrafında birlik sağlamak, topraklarımızı özgürleştirmek, Suriye halkının taleplerini karşılamak, Rusya ve ABD başta olmak üzere uluslararası güçlerin Nusra Cephesi'nin El Kaide ile bağını bahane ederek halka saldırmasını engellemek amacıyla Nusra Cephesi ismini lağvedip Şam’ın Fethi Cephesini ilan etmeye ve El Kaide ile bağlarımızı koparmaya karar verdik.  Bu yeni yapılanmanın herhangi bir dış yapılanma ile herhangi bir ilişkisi bulunmamaktadır. Bu yeni hareket aşağıdaki misyonu yerine getirecektir. 

Allah’ın hükümleri ile hükmeden bir yönetimin teşkili;

İnsanlar arasında adalet ile hükmetmek ve sosyal adaleti sağlamak;

Suriye’deki direniş grupları ile birlik sağlayıp topraklarımızı özgürleştirmek ve Beşşar Esed’in tiran yönetimi ve müttefikleriyle savaşmak; ki Rabbimiz şöyle buyurmaktadır:

Allah’ın ipine sımsıkı bağlanın ve ayrılmayın,

Şam cihadının sürekliliği için şartları oluşturmak ve şeri olarak meşruiyetini muhafaza etmek;

Müslüman halka hizmet etmek, onların yanında durmak ve ihtiyaçlarını karşılamak, zorluklarını hafifletmek, 

Halk kitleleri arasında güvenlik, istikrar ve güvenin temin edilmesi.

Alemlerin Rabbi olan Allah’a Hamdolsun

Nusra Cephesi liderinin yüzünün gösterildiği ilk görsel:


Nusra Cephesi liderinin 'ayrılma' açıklaması:

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.