"Nusra ile ilişkisini kesmeyen bütün muhalifleri vuracağız"

"Nusra ile ilişkisini kesmeyen bütün muhalifleri vuracağız"

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Halep'te Nusra Cephesi'yle irtibatını koparmayan tüm muhaliflerin hedef alınacağını belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye ve İranlı mevkidaşlarıyla görüşmesinin ardından kameraların karşısına geçti ve Moskova'nın yeni stratejisini açıkladı. Lavrov, Halep'te Nusra Cephesi'nden ayrılmayı kabul etmeyen tüm muhaliflerin vurulacağını söyledi.

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim ve İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile Moskova'da buluşan Lavrov, iç savaş ülkesinde siyasal çözüm dışında başka bir alternatifin olmadığını savundu.

Rus hava güçlerinin 10 gündür Halep'te operasyon düzenlemediğini ileri süren Lavrov, "Teröristlerin işini bitirmek gerekiyor. Nasıl ki Batılı partnerlerimizin terörle mücadelesi sadece lafta kalıyorsa, biz de uygulamada bu işi sonuna kadar götürmekte kararlıyız. Halep'te ılımlı muhaliflerin Nusra'dan ayrılmayı planladığını gösteren bir belirti yok, bu nedenle onların da terörist gruplar ile aynı şekilde hedef sayılmasının zamanı geldi" iddiasında bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanı, "Nitekim ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de Halep'te terörist gruplardan ayrılmayan ılımlı muhaliflerin, aynı IŞİD ve Nusra gibi meşru hedefler olacağını söylemişti" sözleriyle yeni dönemin işaretini verdi.

Rusya halihazırda Şam rejimiyle birlikte haftalardır Halep kentini bombardımana tutuyor. Suriyeli muhalifler, kentteki kuşatmayı kırmak için bugün büyük bir saldırı başlattıklarını duyurmuştu. Lavrov'un açıklaması, saldırı ilanının hemen arkasından geldi.

Nusra Cephesi, El Kaide'den ayrıldığını duyurarak adını Şam'ın Fethi Cephesi olarak değiştirmişti.

Eylül ayından bu yana yaklaşık 275 bin insan, rejim güçlerinin kuşatması altında. Rusya ve Şam rejiminin hava saldırıları, son dönemde şiddetlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.