"Nusra Operasyon Hazırlığı Yapıyor"

"Nusra Operasyon Hazırlığı Yapıyor"

Rusya Savunma Bakanlığı'nın Pazartesi günü yaptığı açıklamaya göre, Nusra Cephesi Halep ve Şam kırsalında büyük bir operasyona hazırlanıyor.

Rusya Savunma Bakanlığı'nın Pazartesi günü yaptığı açıklamaya göre, Suriye’de Esed rejimine karşı savaşan etkin gruplardan Nusra Cephesi, Doğu Guta, Şam kırsalı ve Halep'te ordu kuvvetlerinin denetiminde olan bölgelere büyük bir operasyona hazırlanıyor.

Humeymim Koordinasyon Merkezi Başkanı General Sergei Kuralenko adıyla açıklama yapan bakanlık, Nusra Cephesi’ne ve diğer muhalif gruplara bağlı silahlı savaşçıların kuvvetlerini tekrardan tertip ettiklerini ve ihtiyaç duydukları silah ve mühimmatları hazırladıklarını bildirdi. Bu hazırlığın, yeni bir operasyona işaret ettiği açıklamasında bulundu.

Rusya El-Yevm sitesi Rus Generalin şu sözlerini aktardı: “Rus askeri kuvvetlerinin ve Suriye istihbaratının ele geçirdiği veriler, bu bilginin doğruluğuna işaret etmektedir.  Bu neticeler ve takdirleri, Doğu Guta’da Suriye ordusu pozisyonlarının kesintisiz bombalama operasyonları ve Şam’da rejim bölgelerinin hedef alınması da doğrulamaktadır.”

Rusya Savunma Bakanlığı bölgede istikrarın sağlanması için Doğu Guta ve Deraya şehrinde 24 Mayıs saat 00:01’de başlayacak ve 72 saat sürecek bir ateşkes oluşturması için rejime çağrıda bulundu.

Bu bağlamda Rus General Sergei Kuralenko, Nusra Cephesi’nin yaklaşık 6 bin savaşçıyla yeni bir operasyon hazırlığında olduğuna değindi. Savaşçıların genelinin Halep’ten olduğunu belirterek rejim ordusunun Halep şehrinde oluşturduğu muhasarayı Nusra Cephesi’nin kırmayı hedeflediğini ve güneyden büyük bir saldırı düzenleyerek Nubul şehrine giden yolu kesme planları içerisinde olduğunu öne sürdü.

General Sergei Kuralenko, Rus hava kuvvetlerinin Nusra Cephesi denetiminde olan bölgelere hava operasyonları yapmaya devam ettiğinin altını çizdi.

Humeymim Koordinasyon Merkezi Başkanı General Sergei Kuralenko’nun Nusra Cephesi’nin denetiminde olan bölgelere saldırı düzenleyen ve operasyon hazırlığında olan kuvvetlerden bölgeden uzak durması çağrısında bulunarak Rus uçaklarının söz konusu bölgelere hava operasyonları düzenlediği açıklamasında bulundu.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.