Obama: İsrail'in stratejisi geri tepebilir

Obama: İsrail'in stratejisi geri tepebilir

Obama, İsrail'in tutumunun bölgede barış ve istikrarı sağlamaya yönelik uzun vadeli çabaları baltalayacağı" uyarısında bulundu.

ABD’nin eski Başkanı Barack Obama, İsrail’in Hamas’a karşı savaşında Gazze’ye yönelik su ve gıda kesintisi gibi eylemlerinin “Filistinlilerin nesiller boyu sürecek davranışlarını sertleştirebileceği” ve “uluslararası kamuoyunun desteğini zayıflatabileceği” uyarısında bulundu.

Dış politikada yaşanan krizlerle ilgili genelde çok fazla açıklamalarda bulunmayan Obama, "insan yaşamını göz ardı eden İsrail’in askeri stratejisinin sonunda geri tepebileceğini" söyledi.

Obama, "İsrail hükümetinin Gazze'de kuşatma altındaki sivil nüfusa yiyecek, su ve elektriği kesme kararı, yalnızca büyüyen insani krizi daha da kötüleştirmekle kalmıyor; aynı zamanda Filistinlilerin tutumlarını nesiller boyu daha da sertleştirebilir, İsrail'e verilen küresel desteği aşındırabilir.” dedi.

Obama, bu durumun “İsrail'in düşmanlarının ekmeğine yağ süreceği” ve “bölgede barış ve istikrarı sağlamaya yönelik uzun vadeli çabaları baltalayacağı” uyarısında bulundu.

Obama açıklamasında, Hamas’ın saldırılarını kınarken, bu tür savaşlarda sivillerin yaşamının riske atılmaması koşuluyla İsrail’in kendini savunma hakkına destek verdiğini yineledi.

Reuters, Obama’nın kendisinin başkanlık döneminde başkan yardımcısı olan Joe Biden ile bu açıklamayı yapmadan önce görüşün görüşmediği konusunun ise açıklığa kavuşmadığını aktardı.

Kaynak: Euronews

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.