Obama müstakbel başkan Trump'ı ağırladı

Obama müstakbel başkan Trump'ı ağırladı

ABD Başkanı Barack Obama ile müstakbel başkan Donald Trump seçim sonrası ilk kez Beyaz Saray'da biraraya geldi.

ABD Başkanı Barack Obama, Beyaz Saray'da ağırladığı halefi Donald Trump'a yönetimin devir sürecinin pürüzsüz geçmesi elinden geleni yapacağını söyledi. Obama, salı günü yapılan başkanlık seçiminin ardından Donald Trump'la ilk kez biraraya geldi.

Trump ile yaptıkları görüşmede geniş kapsamlı birçok başlığı ele aldıklarını kaydeden Obama, ‘mükemmel’ geçtiğini ifade ettiği görüşmeden cesaret aldığını kaydetti. Trump'a "Başarılı olman için elimizden gelen her şeyi yapacağız” diyen Obama, Trump’ın başarılı olmasının ABD’nin başarılı olması demek olduğunu belirtti.

Trump gelecekte de Obama'ya danışabilmeyi umuyor

Daha önce Obama ile şahsen hiç görüşmediklerini hatırlatan Trump ise aslında görüşmenin 10 dakika planlandığını, ancak 90 dakikaya uzadığını söyledi. Obama’ya duyduğu ‘büyük saygı’ nedeniyle fırsat olsaydı kendisiyle daha da uzun görüşebileceğini ifade eden Trump, gelecekte de kendisine danışabilmeyi umduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.