Obama: Putin’e Güvenemiyorum

Obama: Putin’e Güvenemiyorum

ABD Başkanı Obama ülkesinin Rusya ile çalışmaya hazır olduğunu ancak Putin’e güven konusunda emin olmadıklarını söyledi.

ABD Başkanı Barack Obama, Suriye'de şiddetin azaltılması ya da sona erdirilmesi konusunda Rusya ile işbirliğine mesafeli yaklaşarak “Ruslara ve Vladimir Putin'e güvenebileceğimiz konusunda emin değilim.” dedi ve Rusya'nın bu mücadelede ciddi olduğunu kanıtlamasını istedi.

"HİÇBİR IŞİD LİDERİ GÜVENDE DEĞİL"

AA'nın haberine göre Obama, IŞİD ile mücadeleyi görüşmek üzere Pentagon'da Ulusal Güvenlik Konseyi üyeleri ile bir araya geldi. “IŞİD'in hiçbir lideri güvende değil ve onların peşinde olmaya devam edeceğiz.” diyen Obama, örgütün bir yılı aşkın süredir Irak ve Suriye'de herhangi bir başarı elde edemediğine dikkati çekti.

Obama, IŞİD'e karşı verilen savaşta kaydedilen ilerlemede memnuniyet duyduğunu ancak daha fazla ne yapabilecekleri yönünde çalışmayı sürdüreceklerini dile getirdi.

"RUSYA'NIN SURİYE'DEKİ EYLEMLERİ SORU İŞARETİ OLUŞTURUYOR"

Başkan Obama, IŞİD'i kalıcı olarak yok etmek için Suriye'deki kaosu bitirmek gerektiğini vurguladı. Suriye rejiminin çatışmaların durdurulması anlaşmasını ihlâl etmeye devam ettiğine değinen Obama, Rusya'nın Suriye'deki eylemlerinin de Moskova yönetiminin bu ülkedeki niyetlerine dair soru işaretleri oluşturduğunu söyledi.

Obama, “ABD, Suriye'de şiddeti azaltmayı denemek ve IŞİD ile El Kaide'ye karşı çabaları güçlendirmek için Rusya'yla çalışmaya hazır durumda. Ancak Rusya gerekli adımları atmakta başarısız oldu. Rusya'nın bu konularda ciddi olduğunu kanıtlama zamanıdır.” diye konuştu.

"PUTİN'E GÜVENME KONUSUNDA EMİN DEĞİLİM"

Suriye'deki iç savaşı bitirme veya yavaşlatma noktasında Rusya ile işbirliğine mesafeli yaklaşan Obama, bir soru üzerine, “Ruslara ve Vladimir Putin'e güvenebileceğimiz konusunda emin değilim.” ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.