Obama: Trump korku ve kin güderek siyaset yapıyor

Obama: Trump korku ve kin güderek siyaset yapıyor

Eski ABD Başkanı Barack Obama, Donald Trump'ın demokrasi için bir tehdit olduğunu, korku ve kin güderek siyaset yaptığını söyledi.

Eski ABD Başkanı Barack Obama, şimdi Başkan Donald Trump'ı sert bir biçimde eleştirdi. Trump'ın demokrasi için bir tehdit oluşturduğunu belirten Obama, Trump'ın Rusya ile çıkar amaçlı samimi ilişkilerde bulunduğunu ve korku ve kin güderek siyaset yaptığını söyledi.

ABD'de Kasım ayında yapılacak olan ara seçim öncesi siyasetin hareketlendiği bir dönemde Illinois Üniversitesi'nde yaptığı konuşmayla halka seslenen Obama, Trump'ın beyazların üstünlüğünü savunan kesimi cesaretlendirdiğini ve ülkeyi kutuplaşmaya sürüklediğini söyledi. Obama'nın "Tüm bunlar Donald Trump ile başlamadı. Trump sebep değil sonuçtur. O sadece geçmişte siyasilerin körüklediği kini ve geçmişte kökleri salınan korku ve öfkeyi daha da büyütüyor" dedi.

Amerikan tarihinde eski başkanların genelde birbirleri için olumsuz görüş beyan etmekten kaçındıklarını belirten Obama, Trump hakkında sert eleştirileri dile getirmesiyle bir geleneği yıktığını da sözlerine ekledi.

Obama, "Korkudan beslenmek, bir grubu diğeriyle karşı karşıya getirmek, bizim gibi olmayanlar olmasa düzen ve asayişin sağlanacağı söylemi yıllardır var. Sağlıklı bir demokraside bu söylem işe yaramaz. Bunun panzehiri etkisini göstermeye başlar ve siyasi yelpaze içindeki iyi niyetli insanlar geri kafalı ve bağnazları, korkudan beslenenleri ifşa ederek uzlaşı için çalışır" diye konuştu. Obama, "Demokrasilerde boşluk olduğu zaman, diğer sesler bu boşluğu doldurur. Korku siyaseti ve hınç kök salar" dedi.

"Obama konuşurken uyuyakalmışım"

Öte Yandan Kuzey Dakota'nın Fargo şehrinde seçim kampanyasında konuşan Donald Trump'ın Obama'ya cevabı gecikmedi. Trump, Obama'nın konuşmasını alaya alarak "Özür dilerim, onu izlerken uyuyakalmışım. Çok iyi konuştu. Uyumak için birebir" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.