Obama ve Clinton'ın evlerine 'patlayıcı düzenek' gönderildi

Obama ve Clinton'ın evlerine 'patlayıcı düzenek' gönderildi

Eski ABD Başkanı Obama'nın ve 2016'daki başkanlık seçimlerine aday olan Clinton'ın evlerine patlayıcı düzenekler gönderildiği bildirildi.

ABD başkanları ile ailelerinin korunmasından sorumlu Gizli Servis, eski ABD Başkanı Barack Obama ve yine eski başkanlardan Bill Clinton'ın eşi, 2016 başkanlık seçiminin Demokrat Partili adayı olan Hillary Clinton'a gönderilen şüpheli paketlerin federal yetkililer tarafından soruşturulduğunu duyurdu.

New York Times gazetesi, Hillary Clinton'ın New York'un banliyösündeki evine gönderilenin, pazartesi günü finans spekülatörü Geoerge Soros'un New York'taki evinde bulunan patlayıcı cihazın bir benzeri olduğunu kaydetti.

FBI, 'Clinton'ın evinin yakınında bulunan şüpheli paketle ilgili soruşturma açtığını' belirtti.

Gizli Servis'ten de eski ABD Başkanı Barack Obama'nın Washington'daki konutuna gönderilen şüpheli paketin 'potansiyel patlayıcı cihaz' diye tanımlandığı açıklaması geldi.

Canlı yayında tahliye 

CNN, kendi ofislerinde postayla gönderilmiş şüpheli paket bulunması nedeniyle New York'taki Time Warner Merkezi'nin boşaltıldığını duyurdu.

Eski CIA Başkanı da hedef

Şüpheli paketlerin birden fazlasının aynı yapı ya da tasarıma sahip olduğunu söyleyen polis, daha sonra CNN'in posta odasında bulunan pakette boru bombası bulunduğunu duyurdu.

CNN de New York ofislerinde bulunan pakette alıcı olarak eski CIA Başkanı John O. Brennan'ın adının yazdığını açıkladı.

Demokrat Partili vekilin ofisinde şüpheli paket bulundu

Ardından Temsilciler Meclisi'nin Demokrat Partili üyesi Debbie Wasserman Schultz'un Florida eyaletindeki ofisinin de şüpheli paket bulunması üzerine boşaltıldığı haberi geldi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.