Obama'dan Rusya'ya 'siber misilleme' sözü

Obama'dan Rusya'ya 'siber misilleme' sözü

"Bizim de harekete geçmemiz gerektiğinden şüphe yok ve bunu kendi seçtiğimiz bir zaman ve yerde yapacağız"

Amerikan medyasına geçen hafta yansıyan haberlerde, Amerikan Merkezi İstihbarat Teşkilatının (CIA), Rusya'nın, Trump'ın kazanmasına yardımcı olacak şekilde ABD başkanlık seçimlerine müdahale ettiği yönünde bir sonuca vardığı ve bunu bir raporla Kongre'ye sunduğu iddia edilmişti.

Seçimleri kazanan Donald Trump, Fox News kanalında katıldığı bir programda iddiaların doğru olmadığını belirterek, "Buna inanmıyorum. Bu sadece başka bir mazeret." değerlendirmesini yapmıştı.

Obama, geçen hafta cuma günü, başkanlık seçimlerine yönelik siber saldırı ve dış müdahale iddialarının araştırılması için bir talimat vermiş ve bu çalışmanın 20 Ocak 2017'den önce tamamlanmasını istemişti.

ABD İç Güvenlik Bakanlığı ile Ulusal İstihbarat Direktörlüğü, 7 Ekim'de, Demokrat Parti kurumlarının ve seçim kampanyalarının siber saldırıya uğramasıyla ilgili olarak Rusya'yı "resmen" suçlayan bir açıklama yapmıştı.

Obama, Amerikan Ulusal Halk Radyosuna verdiği mülakatta, Rusya'nın ABD başkanlık seçimlerine karıştığı iddialarını değerlendirdi.

Barack Obama, "Yabancı bir hükümet, seçimlerimizin bütünlüğünü bozmayayönelik bir girişimde bulunduğunda bizim de harekete geçmemiz gerektiğinden şüphe yok ve bunu kendi seçtiğimiz bir zaman ve yerde yapacağız." diye konuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.