Obama'dan yıllar sonra gelen itiraf: Taliban'ı yenemedik

Obama'dan yıllar sonra gelen itiraf: Taliban'ı yenemedik

ABD Başkanı Barack Obama, Afganistan'da Taliban'ı yenemediklerini ve şiddeti sona erdiremediklerini söyledi.

Obama, yönetiminin 'teröre' karşı yaklaşımını değerlendirdiği konuşmasında, 'toz pembe bir resim çizmek istemiyorum' dedi ve Afganistan'daki durumu 'hala zor' olarak niteledi.

Obama, "Savaş Afganistan'da 30 yıldan fazladır hayatın bir parçası oldu. Amerika Birleşik Devletleri, Taliban'ı ortadan kaldıramadı yada bu ülkede şiddeti sonlandıramadı." dedi.

 

Yıllar sonra gelen itirafına rağmen kötümser olmayan Obama, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Fakat yapabileceğimiz şey, El Kaide'yi güvenli sığınaklardan mahrum bırakmaktır, daha iyi bir gelecek isteyen Afganları desteklemektir. Bu bağlamda; sadece onların ordusu ile çalışmadık, aynı zamanda Kabil'deki birleşik hükümete de destek verdik. 

Koltuğunu Donald Trump'a devretmeye hazırlanan Obama, Afganistan stratejisindeki değişikliği şu sözlerle anlattı:

"Bizler sağlık hizmetlerine, elektriğe ve eğitime yatırımları destekledik. Sizler Afganistan'da fark yarattınız, bu yüzden Amerika daha güvenilir"

"Bugün, 10 binden az Amerikan askeri Afganistan'da. Taliban'a karşı yapılan operasyonlara öncülük etmek yerine, Amerikalılar şu an halkını koruyan ve bizim terör karşıyı çabalarımıza destek veren 320 bin Afgan güvenlik gücünü destekliyor"

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.