Öğrenci yurdunda cinsel istismara rekor ceza: 572 yıl

Öğrenci yurdunda cinsel istismara rekor ceza: 572 yıl

Adıyaman'da bir öğrenci yurdunda çocuklara cinsel istismardan suçlu bulunan hademe 571 yıl 11 ay 25 gün hapse mahkum edildi.

Adıyaman’da yatılı okulda cinsel istismar suçlamasıyla yargılanan hademe Mehmet Sait Güler, 571 yıl 11 ay 25 gün hapse mahkum edildi.

Davanın 8. duruşmasında dava karara bağlandı. Heyet, 18 çocuk için sanığa ayrı ceza verdi. Sanık, ‘cinsel istismar’, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak’, ‘müstehcenlik’, ‘tehdit’ ve ‘şantaj’ suçlarından yargılandı.

Sanığın her bir mağdur için 50 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasıyla cezalandırılmasına, TCK'nın ilgili maddesi uyarınca ceza 30 yılı aşamayacağı için sanığın 30 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verildi. Toplamda sanığa 571 yıl 11 ay 25 gün hapis cezası verilirken, sanık 8100 TL idari para cezasına çarptırıldı.

Suçlamaları kabul etmeyen sanık Mehmet Sait Güler son sözü sorulunca, “Yalan yanlış beyanlarda bulunuyorlar, çocuklara baskı kuruyorlar. Üç günde ben nasıl böyle bir suç işleyeyim? Bulmuşlar benim gibi kerizi üzerime suç atıyorlar. Böyle mahkeme mi olur? Avukatlar da yalan yanlış beyanlarda bulunmaktadırlar. Ben hiçbir suç işlemedim. Suçlamayı reddediyorum, eğer bir suçum varsa idam edilmeyi istiyorum. Beraatimi istiyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.