"Oklar PKK'yı işaret ediyor"

"Oklar PKK'yı işaret ediyor"

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, CNN Türk canlı yayınında İstanbul'daki saldırıyla ilgili okların PKK'yı gösterdiğini söyledi.

İstanbul'da düzenlenen hain terör saldırısına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başbakan Yardımcısısı Numan Kurtulmuş, saldırıda yaklaşık 400 kilo patlayıcı kullanıldığını söyledi.

"BÜYÜK İHTİMALLE PKK GÖRÜNÜYOR"

Saldırıyı düzenleyen örgüt hakkında da bilgi veren Kurtulmuş, "Çok net olan bir şey var; bunların her birisinin, her terör örgütünün arkasında sahipleri var. Bunlar nihayetinde diyoruz ya vekalet savaşları, yani maşaların kullandığı savaş. Buradaki son saldırıda da bir maşa kullanılmıştır. Büyük ihtimalle PKK görünüyor ama o maşayı kim kullandı, niye kullandı, nasıl kullandı? Esas olan şey budur. Buradan bir kere daha haykırıyoruz, samimi bir şekilde bütün dünyaya çağrıda bulunuyoruz; teröre karşı ortak bir mücadeleyse lütfen bütün ülkeler, bütün güçler kullandıkları bu maşaları kullanmaktan vazgeçsinler.

HDP-PKK İLİŞKİSİ

Teröre karşı mücadelede keşke HDP başından beri çok ciddi bir şekilde, kendisine oy veren seçmenlerin hayrına olacak şekilde durmayı başarsaydı, bugün belki o zaman PKK'nın bu kadar yoğun bir terör saldırısı içinde olması mümkün olmazdı." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.