Öksüz'ün kayınvalidesine ağırlaştırılmış müebbet istemi

Öksüz'ün kayınvalidesine ağırlaştırılmış müebbet istemi

Adil Öksüz'ün kayınvalidesi Hatice Yıldırım hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca, 'FETÖ/PDY' yönelik örgütün sözde "Hava Kuvvetleri imamı" firari Adil Öksüz'ün kayınvalidesi Hatice Yıldırım hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. 

Soruşturma sonunda hazırlanan iddianamede, Hatice Yıldırım'ın 17/25 Aralık sürecinden sonra Bank Asya'da 21 katılım hesap açtırdığı, 2014 yılının Ocak ayında hesabında 97 bin 241 lira bulunduğu belirtilerek, "Yine 2014 Eylül ayında hesabında 132 bin lira para bulunduğu, şüphelinin 30 Ocak 2014 tarihinde katılım hesabı açma adı altında hesabına 94 bin lira para yatırdığı, yine şüphelinin 15 Eylül 2014 tarihinde hesabına 43 bin 975 dolar karşılığı 96 bin 806 lira para yatırdığının tespit edildiği, bunun gibi birçok hesap hareketliliğinin olduğu, yüklü miktarda paralar yatırdığı, örgüt elebaşısının talimatı ile örgütün finans kaynaklarından olan Bank Asya'ya talimatla para yatırdığı anlaşılmıştır." ifadeleri kullanıldı. 

"Adil Öksüz'ün kaçmasına imkan sağladığı anlaşılmıştır"

İddianamede, damadı olması nedeniyle şüphelinin Adil Öksüz'ün FETÖ'deki konumunu bileceğine işaret edilerek, "Darbe teşebbüsünden birkaç gün sonra gerek görsel gerek işitsel medyada Adil Öksüz'ün isminin sıkça geçtiği ve Öksüz'ün örgüt hiyerarşisindeki konumundan bahsedildiği, şüphelinin hakkında yakalama kararı olan Öksüz'ü ailesi ile yaşamış olduğu ikametinde saklayarak kendi örgüt bağını da ortaya koyduğu, şüphelinin FETÖ'de üst düzey görevli olan hatta darbe teşebbüsünün planlayıcılarından olan Adil Öksüz'ü yetkili makamlara bildirmeyerek kaçmasına imkan sağladığı anlaşılmıştır." denildi.

İddianamede ifadesine yer verilen Yıldırım, damadı Öksüz'ün 'FETÖ' üyesi ve lider kadrosunda yer aldığı ile ilgili kendisinin bilgisinin olmadığını, lider kadrosunda olduğunu televizyondan öğrendiğini öne sürerek, Öksüz'ün 19 Temmuz 2016'da "34 SIR 49" plakalı araçla geldiğini anlattı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.