Oktay: Akıncı İHA ve Gökbey helikopterin seri üretiminde son aşamaya gelindi

Oktay: Akıncı İHA ve Gökbey helikopterin seri üretiminde son aşamaya gelindi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Akıncı İHA ile Gökbey helikopterin seri üretiminde son aşamaya gelindiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaptığı açıklamalarda Akıncı İHA ile Gökbey helikopterin seri üretiminde son aşamaya gelindiğini belirtti.

Oktay'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"2021 yılı itibarıyla AKINCI, AKYA, KARAOK ve ATMACA projelerimizde teslimat faaliyetlerine başlamayı, TCG ANADOLU'yu envantere almayı planlıyoruz."

"ATAK helikopterimiz, BAYRAKTAR TB2 ve ANKA İHA'larımızın seri üretim ve teslimatları devam ederken, GÖKBEY helikopterimiz ve AKINCI İHA’nın seri üretimine yönelik test faaliyetlerinde son aşamaya gelinmiştir."

"2019 yılında -Savunma Sanayii- sektörün cirosu yaklaşık 11 milyar dolar, ihracat tutarı ise 3 milyar dolar seviyesine ulaşmış olup yürütülen savunma projesi sayısı 700'ü aşmıştır."

"Türkiye'nin ilk milli hava-hava füzesi GÖKTUĞ'da uçak üzeri testlere, ilk milli deniz füzemiz ATMACA'da seri üretim sürecine başlanmıştır. Mini akıllı mühimmatlarımız ile güdüm kitlerimizin üretim, teslimat ve ihracatları sürmektedir."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.