Öldüğü öne sürülen Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ortaya çıktı

Öldüğü öne sürülen Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ortaya çıktı

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un, ülkenin başkenti Pyongyang'da gübre fabrikasının açılışını yaparken görüntülendi.

Dünya medyasında öldüğüne dair haberler çıkan Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, ülkenin başkenti Pyongyang'da bir gübre fabrikasının açılışını yaparken görüntülendi.

Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA, son haftalarda sağlığının yerinde olmadığı ve öldüğü yönünde söylentiler ortaya çıkan Kuzey Kore liderinin gübre fabrikasının açılışını yaparken fotoğraflarını yayımlandı.

Söz konusu fotoğraflarda Kim Jong Un'un fabrika açılışında kurdele kestiği ve kendisine küçük kız kardeşi Kim Yo-Jong ile Kuzey Koreli üst düzey yöneticilerin eşlik ettiği görülüyor.

KNCA, fotoğraflarda oldukça neşeli olduğu gözlemlenen Kuzey Kore lideriyle alakalı herhangi bir video ise servis etmedi.

Kim Jong Un'un öldüğüne dair iddialar

Dünya medyasında haftalardır Kuzey Kore lideri Kim hakkında sağlığının yerinde olmadığı veya öldüğü yönünde haberler ortaya atılmıştı.

34 yaşındaki devlet liderinin 12 Nisan'da kardiyovasküler bir operasyon geçirdiği, ancak hala iyileşemediği ya da öldüğüne dair söylentiler dolaşıyordu.

Hong Kong'da Kim Jong Un öldü haberi

Hong Kong Uydu Televizyonu, Kim'in öldüğünü duyurmuş, bu haber ise herhangi bir yetkili tarafından doğrulanmamıştı.

Kim'in, 15 Nisan'da Kuzey Kore'nin kurucu lideri, büyükbabası Kim Il-sung'un doğum günü kutlaması dahil önemli etkinliklere katılmaması, sağlığı hakkında spekülasyonlara neden olmuştu.

ABD Başkanı Donald Trump da Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında iddialara ilişkin, "Bu konuda bir fikrim var ama size şu an söyleyemem. Onun iyi olmasını diliyorum. Çok da uzak olmayan bir gelecekte, Kim'den bir haber alabiliriz." ifadelerini kullanmıştı.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.