Omicron varyantı Çin'e sıçradı

Omicron varyantı Çin'e sıçradı

Pekin Olimpiyatları öncesinde koronavirüs salgınını sıfırlamayı hedefleyen Çin'de Omicron varyantı tespit edildi.

Çin'de koronavirüsün Omicron varyantının ilk kez tespit edildiği açıklandı. Çin devlet medyasının açıklamasına göre ülkenin önemli liman şehirlerinden Tianjin'de yurt dışından gelen bir Çin vatandaşında Omicron varyantı tespit edildi.

Koronavirüs şüphelisinden alınan verilerin 'Çin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi' tarafından incelendiği ve Omicron varyantının tespit edildiği belirtildi. Yine devlet medyasının iddiasına göre bu Çin vatandaşı, ülkede kimseyle temas etmeden karantinaya alındı.

Daha önce 2022 Pekin Kış Olimpiyatları öncesinde ülkede koronavirüs salgınını sıfırlamayı hedeflediğini belirten Çin yönetiminin ülkede Omicron varyantının tespit edilmesinden son derece rahatsız olduğu bildiriliyor.

Koronavirüs salgınının çıkış yeri olan Çin, başlangıçtan itibaren verilerini ve özellikle ölü sayılarını gizlemekle suçlanıyor.

twtbanner-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.